Meer dan sporten alleen

Choku Gym gaat over meer dan sporten alleen. "We gaan ook met de kinderen bowlen en barbecueën of naar het Twiske", vertelt Ivan. Ook de ouders worden betrokken. "Zelfs het schoonmaken op vrijdag is gezellig, met lekkere hapjes en muziek."

Daarnaast regelt de school huiswerkbegeleiding, stages en hulp bij het vinden van een baan. "Ik wil dat de kinderen goed terechtkomen in het leven. Uiteindelijk koop je niets voor een sport-titel. Je moet betalen met geld of een pinpas in dit leven", zegt Ivan.

Ivan Nikolov is al bijna veertig jaar de drijvende kracht achter de sportschool. Hij verbouwde het pand met eigen handen, én eigen geld, en steekt al jaren al zijn vrije tijd erin. Net als veel Poelenburgers heeft hij zelf ook een migratie-achtergrond. In 1954 kwam hij met zijn ouders vanuit Triëst aan in Nederland.

Volgens Suheyla begrijpt hij andere culturen beter dan wie dan ook. "Ik heb een Turkse afkomst en mijn ouders vonden de buitenlandse wedstrijden best spannend. Ivan kwam dan elk uur controleren of we nog in de hotelkamer waren en belde geregeld met mijn ouders om ze op de hoogte te houden."

Met de kids naar de dierentuin

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn