Choku Gym traint en vormt

Vanuit Choku Gym traint en vormt Ivan, samen met vrijwilligers, kinderen in karate en karakter. Zijn methode is een begrip in de wijk én in de karatewereld. Choku – Japans voor ‘recht op het doel af’ – is met tien karateka’s hofleverancier van de Nederlandse selectie. Hier worden kampioenen getraind.

Als bijna iedereen binnen is, loopt een man met een meisje aan de hand weifelend het terrein op. ‘Kan dochter trainen hier… karate…’ vraagt hij. ‘Ja, kom maar’, zegt Ivan. Hij gebaart dat het tijd is om te beginnen.

Het pand van Choku Gym is verwaarloosd: zichtbare leidingen, onafgewerkte stukken muur, dozen vol flyers op de vloer en aan de muren vergeelde krantenknipsels. Ook hangen er foto’s met notabelen, een oorkonde ‘Vrijwilligersprijs gemeente Zaanstad’ en planken vol prijzen.

De kinderen van 6 tot 10 jaar stellen zich op. Ivan klapt in zijn handen. ‘Stilte. Ik doe niet aan bezigheidstherapie’. Het is meteen stil.

Bron: NRC, Fadime Demir, 15 september 2017

Meer dan sport, ook belangrijke functie in de wijk

Bij Choku Gym doen we meer dan sport, meer dan ons richten op de sportieve prestaties van onze leden. Bij Choku Gym nemen we ook onze positie in de wijk zeer serieus. We weten als geen ander dat sport een brug kan slaan in onze (multiculturele) samenleving. We begrijpen heel goed dat er verschillende culturen zijn, en zijn van mening dat al deze culturen een plek moeten hebben binnen onze wijk en binnen onze stichting.

Ook sporten als je de vergoeding niet kunt betalen

Bij Choku Gym kan je altijd terecht om te sporten. Kan je geen vergoeding opbrengen voor de sport dan helpen wij je bij het zoeken naar een oplossing. Bij Choku Gym beginnen we altijd met “ja dat kan” en daarna kijken we wel verder. Sport biedt onbetwist mogelijkheden voor het ontwikkelen van competenties en talenten op uiteenlopende vlakken. Op het fysieke vlak (topsport), organisatorisch en sociaal (als vrijwilliger) en op het mentale of pedagogische vlak (als trainer of coach).

De negatieve spiraal doorbreken

Choku Gym staat open voor alle kinderen en jongeren uit de buurt en biedt de kinderen en hun ouders:

  • Een veilige, maar ook een warme plek
  • Personen die een voorbeeldfunctie vervullen
  • Een open raam naar de wereld buiten Poelenburg
  • Lichaamsbeweging
  • Onbeperkt gratis sporten als de ouders het niet kunnen betalen
  • Huiswerkbegeleiding
  • Hulp bij het vinden van een stage en werk
  • Hulp bij het zoeken van woonruimte
  • Alternatieven voor schoolreisjes. Ouders kunnen een schoolreisje vaak niet betalen

Ondersteuning aan buurtbewoners

Choku Gym ondersteunt ook scholen, geeft bijles, helpt bij het zoeken naar woonruimte of werk. We doen er alles aan om die mensen die het nodig hebben vooruit te helpen. Een mooie bevestiging van ons werk hebben wij in 2009 ontvangen. Choku Gym kon toen de Zaanse Vrijwilligersprijs in ontvangst nemen. In 2014 kreeg oprichter Ivan Nikolov een Koninklijke Onderscheiding voor zijn inzet voor Choku Gym.

Naar de dierentuin met Choku

Sociale cohesie verbeteren en veel meer….

Behalve dat sport kan dienen als opstap voor het ontdekken van eigen talent, is het ook karaktervormend. Sport is op de eerste plaats een wedstrijd met jezelf. Choku Gym probeert een middel te zijn om de sociale cohesie in haar wijk te verbeteren, minderheden te integreren en om overgewicht tegen te gaan. De gedachte dat samen sporten contacten kan opleveren tussen verschillende bevolkingsgroepen is bij Choku Gym dagelijkse praktijk.

Banenmarkt: Werk zoeken én vinden

In oktober organiseert Choku Gym een banenmarkt. Werk zoeken én vinden is de titel.

Werkgevers die op zoek zijn naar personeel kunnen zich aanmelden voor de banenmarkt. Dit kan tot en met 14 oktober via info@werkzoekenenvinden.nl of ga naar de aanmeldpagina.

Werkzoekenden kunnen kennismaken met werkgevers. Ook is er gelegenheid om leerzame workshops te volgen. Daarnaast kun je je CV laten checken door een echte CV-dokter. Meld je aan via info@werkzoekenenvinden.nl of ga naar de aanmeldpagina.

Ga voor meer informatie naar: Werk zoeken en vinden

Steun ons!

Steun ons met een financiele bijdrage of wordt sponsor  van Choku Gym. U kunt een bijdrage overmaken op NL28 RABO 0327 1965 56. Uw steun wordt zeer op prijs gesteld!

Choku Gym is bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat een gift van de inkomsten- of vennootschapsbelasting kan worden afgetrokken. Ons RSIN / fiscaal nummer bij de Belastingdienst is 815576134.

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn